- Voetverzorgingstips

Waarom naar de Pedicure?

Gezonde voeten zijn zo belangrijk. Als Pedicure kan ik u helpen bij alle soorten voetklachten. Van likdoorns, tot kloven, ingroeiende nagels en schimmelnagels (kalknagels). 

Ook preventief kunt u bij mij terecht.  Het voorkomen van voetklachten is essentieel en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Tips

Droge voeten en kloven

Droge voeten in combinatie met eelt lijdt vaak tot kloven. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Daarom adviseer ik na een klovenbehandeling bij mij in de praktijk om uw voeten te onderhouden met HFL Dermoleen Crème (10% Ureum) desgewenst in combinatie met de HFL Roselan Balsem.

 

 

Schimmelnagels (Mycose nagels)

Mycose nagels (in de volksmond ook kalknagels of schimmelsnagels genoemd) zijn een hardnekkig probleem. 

Een schimmelnagel is moeilijk met het blote oog vast te stellen. U kunt via de huisarts een stukje nagel op laten sturen naar een laboratorium. OF u kunt bij mij een fungi check doen. U weet dan binnen 10 minuten of het werkelijk een schimmel betreft.

Als het inderdaad een schimmelnagel betreft kunnen we hiervoor een behandelplan starten. 

Als Pedicure kan ik de verdikte schimmelnagels iedere 6 weken behandelen. Ik vlak ze af zodat er zoveel mogelijk van de aangetaste nagel/ schimmel verwijdert wordt.

Daarnaast kunt u thuis ook wat doen. HFL heeft een speciale anti schimmelspray op de markt gebracht. Solutionspray genaamd. Deze dient 2x daags aangebracht te worden op de nagel en de nagel omgeving. Tegelijkertijd adviseer ik u Dadi Oil te gebruiken. Wanneer u de olie tegelijk met de Solutionspray gebruikt dringt het anti schimmelmiddel nog verder de nagel in.